Over Ons

Geschiedenis.

Hoe het allemaal begon:

In het jaar 1955 kwam café Jambor met de suggestie om een schietvereniging te beginnen, omdat er alleen een billartvereniging gehuisvest was. De mensen in het café gingen met de pet rond om zo een buks te kunnen aanschaffen. Op 15 oktober was de vereniging een feit. Na vele borrels heeft de schietvereniging de naam Het Mikpunt gekregen. Er werd geschoten met open vizier op ongeveer 8 meter midden in het café. Met natuurlijk alle risico’s van dien.

In het jaar 1959 is de schietvereniging ook begonnen met het schieten van concoursen. Er werd geschoten op 4 á 5 banen, want voor meer was er gewoonweg geen plek. Dit werd gedaan op afgezette banen met rondom een touw. Er werd speciaal iemand gekozen om de schietkaarten te verwisselen. In het jaar 1959 waren er namelijk nog geen elektronische banen voor handen en werd alles met de hand gedaan.

Na een paar jaar is de vereniging naar de camping Jambor verhuisd. Tijdens een van de wedstrijden was het er zo koud dat men de houtkachel heeft aangestoken met als gevolg dat er al snel rookontwikkeling ontstond. De wedstrijd is gewoon door gegaan hetzij wel met zere ogen.

De vereniging heeft enige tijd zonder een accommodatie gezeten en er werd op dat moment alleen nog maar een concours geschoten door een 4-tal leden vanuit huis.

Op een dag stond er in de krant een advertentie Na een aantal jaren zonder gebouw te hebben gezeten kwam er toch een heroprichting. Deze heroprichting was bij de oude Bond waar uiteindelijk een jaar werd geschoten. Na het avontuur bij de Bond is de vereniging verhuisd naar het schoolgebouw tegenover de Plechelmus Basiliek, waar op de zolder werd geschoten. Dit hebben ze een aantal jaren volgehouden.

In mei 1983 werd het voormalig TOZ gebouw gekocht. De leden staken hun handen uit de mouwen met als doel een echte schietvereniging te realiseren met 11 banen en een kantine.

In de begin jaren 90 heeft het gebouw een grote transformatie doorgemaakt waarbij de banen zijn verhuisd naar de oude kantine en op de plaats van de oude banen is er een nieuwe kantine gerealiseerd. Verder werd het pand voorzien van stenen muren zowel binnen als buiten.